Jos saavut Suomeen korkean koronariskin maasta, THL suosittelee vahvasti kontaktien välttämistä muihin kuin samassa asunnossa tai majapaikassa asuviin ihmisiin. Kontaktien välttämisen aikana tulisi välttää myös julkisen liikenteen käyttöä. 


Mikäli olet saanut täyden koronarokotesarjan vähintään 14 vrk ennen maahan saapumista, tai olet sairastanut koronavirustaudin viimeisen 6 kuukauden aikana, ei kontaktien välttäminen koske sinua. Muussa tapauksessa kontakteja tulisi välttää seuraavasti: 


- mikäli et ole saanut koronarokotetta, niin kauan kun olet saanut kaksi negatiivista koronatestitulosta. Ensimmäiseen testiin pääset maksutta lentoasemalla saapuessasi Suomeen, ja toiseen voit mennä aikaisintaan 72h maahan saapumisen jälkeen. Kontaktien välttämisen voi lopettaa kun olet saanut toisestakin testistä negatiivisen tuloksen. 


tai 


- mikäli olet saanut yhden koronarokotteen vähintään 14vrk ennen maahan saapumista, tulisi mennä koronatestiin aikaisintaan 72h maahan saapumisen jälkeen. Kun olet saanut negatiivisen koronatestituloksen, voi kontaktien välttämisen lopettaa. Lue tarkemmat ohjeet THL:n verkkosivuilta.