Nesteitä ovat juomien ja selkeästi nestemäisten tuotteiden lisäksi lähes kaikki kosmetiikkatuotteet ja useat elintarvikkeet. Nesteitä ovat muun muassa ihovoiteet, hammastahnat, ripsivärit, aerosolit, geelit, hedelmä-, kala-, ja lihasäilykkeet, pakasteet, voit, tuorejuustot, rahkat jne.


Hyvä nyrkkisääntö on, että jos tuotetta voi levittää, se on nestettä.


Helsinki-Vantaan lähtöaulan turvatarkastus


Helsinki-Vantaan lähtöaulan turvatarkastuksesta saa kuljettaa nesteitä enintään kaksi litraa matkustajaa kohti. Nesteitä ei tarvitse pakata yhden litran muovipussiin eikä niitä tarvitse ottaa pois laukusta turvatarkastukseen siirryttäessä. Yksittäisen nestepakkauksen koko saa olla yli 100 millilitraa. 


Lisäksi käsimatkatavaroissa saa kuljettaa lääkinnällisiä nesteitä, vauvanruokia (alle 2-vuotiaan) ja erikoisruokavalioon kuuluvia nesteitä matkan aikana tarvittavan määrän.


Huom! Yli 500 millilitran kokoista hiuskiinnettä ei saa lainkaan viedä lentokoneeseen. Sitä ei siis saa pakata käsimatkatavaraan eikä ruumaan menevään matkatavaraan.

Finavian alueelliset lentoasemat ja Helsinki-Vantaan vaihtomatkustajien turvatarkastus

Nesteitä voit viedä matkustamoon korkeintaan 100 millilitran pakkauksissa. Nestepakkauksten tulee mahtua yhteen litran vetoiseen, läpinäkyvään ja uudelleen suljettavaan muovipussiin.


Poikkeuksen tekevät vauvanruuat (alle 2-vuotiaan) sekä erikoisruokavalioon liittyvät nesteet, joita voi kuljettaa käsimatkatavaroissa matkan aikana tarvittavan määrän.


Myös nestemäisiä lääkkeitä voi kuljettaa vapaasti. Nestemäiset lääkkeet tulee pakata erilliseen pussiin ja esittää turvatarkastuksessa.


Huom! Yli 500 millilitran kokoista hiuskiinnettä ei saa lainkaan viedä lentokoneeseen. Sitä ei siis saa pakata käsimatkatavaraan eikä ruumaan menevään matkatavaraan.