Kaikki käsimatkatavarat on asetettava turvatarkastuslinjastolle läpivalaisua varten. Irralliset tavarat tulee asettaa linjastolta saatavaan muoviseen tavarakaukaloon.

• Tyhjennä housuntaskut avaimista, kolikoista ja muista metallia sisältävistä tavaroista.
  • Riisu takkisi ja jakkusi sekä runsaasti metallia sisältävät vyöt ja kellot sekä isot metallikorut. Usein myös kenkien koroissa on metallia, joten kengätkin voi halutessaan panna läpivalaistavaksi.
  • Ota laukusta esille tabletit, kannettavat tietokoneet, varavirtalähteet ja muut laitteet, joissa on akku tai paristo. Pienet nappiparistolliset laitteet, kuten auton avaimet, voi jättää laukkuun.
  • Kannettavat tietokoneet ja tabletit tulee ottaa ulos omista kantokasseistaan.
  • Hygieniatuotteet, joissa on akku tai paristot, tulee ottaa pois laukusta, mutta ne on hyvä pitää omissa suojakoteloissaan tai -pusseissaan.
  • Ota laukusta esille kaikki nesteet, nestemäiset lääkkeet ja vauvanruuat. Kertaa nesteitä ja lääkkeitä koskevat pakkausohjeet linkeistä.
  • Aseta kaikki laukusta poistetut tavarat läpivalaisuhihnalle muovissa tavarakaukaloissa.
  • Esitä paperinen tai mobiililaitteessa oleva koneeseen nousukorttisi turvatarkastajalle. Helsinki-Vantaalla koneeseen nousukortti esitetään jo ennen turvatarkastukseen menoa digiportin lukijaan.
  • Kävele metallinilmaisinportin läpi.