Allt handbagage skall läggas på bandet vid säkerhetskontrollen för genomlysning. Alla lösa föremål ska läggas i de plastlådor som finns vis säkerhetskontrollen.

Töm nycklar, mynt samt andra metallföremål ur byxfickorna.

Ta av dig jackan och kavajen.

Ta av dig bältet och klockor som innehåller mycket metall och stora metallsmycken. Om du vill, kan du låta genomlysa dina skor. Metall kan finnas i klackarna.

Ta ut surfplattor, bärbara datorer, reservbatterier och övrig elektronisk utrustning som har ackumulator eller batteri ur väskan. Små apparater med knappcellsbatterier, såsom bilnycklar, kan lämnas kvar i väskan.

Bärbara datorer och surfplattor ska tas ut ur sina transportväskor.

Hygienprodukter som har en ackumulator eller batterier ska tas ut ur väskan, men de får vara kvar i sina transportväskor.

Ta ut alla vätskor, mediciner i flytande form och barnmat ur väskan. Repetera anvinsningarna för packning av vätskor.

Lägg alla saker som du har tagit ut ur väskan i plastlådor på genomlysningsbandet.

Visa upp ditt boardingskort i pappersform eller på en mobil enhet för säkerhetskontrollanten. På Helsingfors-Vanda flygplats skannar du boardingkortet i en biljettgranskningsautomat redan innan du går till säkerhetskontrollen.

Gå genom metalldetektorn.